Traditie met een vleugje ultramodern

22/ 03 / 2019

Deze eengezinswoning bevindt zich in een oude nederzetting in Cerdanya – Lleida – omgeven door bossen en met spectaculaire uitzichten op het natuurpark Cadí en de Vallei van Cerdanya. Voor het renovatieproject werd voorgesteld het huis te reconstrueren met traditionele elementen die actueel ogen en tegelijkertijd een gezellige sfeer uitademen.

Woning opnemen in de omgeving

Het belangrijkste doel in deze renovatie was de woning geheel te integreren in de schitterende landelijke omgeving, met respect voor de vormen en traditionele materialen: plaatselijke steensoorten voor de gevel, handmatig gemaakte dakpannen van keramiek en pijnboomhout voor de structuur van de muren en dak.

previous arrow
next arrow
Slider

Het project is gebaseerd op een verdieping in een L-vorm waarbij de twee vleugels voor een gemeenschappelijke ruimte en de slaapkamers haaks op elkaar liggen. Het huis is gesloten aan de straatkant en naar de buren, maar open naar de tuin zodat de bewoners vanaf elke plek kunnen genieten van het omringende landschap.

De hal en de garage bevinden zich op straatniveau, en de rest van het huis ligt daaronder. Een deel van het huis ligt onder de grond en wordt op die manier opgenomen in de topografie van het terrein. De stenen muren die een klein stuk boven het dak uitsteken geven de eenvoudige vormen aan die worden bepaald door de helling van het perceel en geven de woning een bijzondere geometrie.

Het hout eist alle aandacht op in het interieur van het huis, waar de muren en plafonds bedekt zijn met sparrenhout en op de vloer parket ligt van geborsteld eikenhout.

previous arrow
next arrow
Slider

In de grote gemeenschappelijke ruimte bevinden zich, open en visueel overlopend, de zitkamer, eetkamer en de keuken. Het meubilair in deze ruimte zorgt voor een semi-opgeruimd effect, waardoor de gezelligheid ontstaat die kenmerkend is voor bergchalets.

Er zijn drie slaapvertrekken voor de kinderen en één grotere suite. De gang in het slaapkamerdeel van het huis, een smalle hoge ruimte, wordt opgelicht door binnenstromend daglicht door het glazen schuifdak.

Karakter en persoonlijkheid van de keuken

In de keuken is gekozen voor het model LINE Zijdezwart LAH van Santos geheel in overeenstemming met het hoofddoel van dit project: het creëren van een tijdloze omgeving waarin traditionele elementen moeiteloos met eigentijdse worden gecombineerd.

De inrichting van de ruimte is erop gericht de maximale capaciteit en functionaliteit te zoeken zonder de ruimte te overladen. De meubelen wordt geplaatst rondom een groot eiland dat, behalve een groot werkoppervlak, vele oplossingen biedt voor organisatie en opslag. Het werkblad loopt door naar de achterkant en vormt zo een comfortabele bar voor een aperitief of snelle maaltijd.

previous arrow
next arrow
Slider

Parallel aan het eiland bevindt zich een rechte lijn meubelen waar in het midden de zones voor koken en wassen worden samengevoegd. Daarboven hangen twee hangkasten met aan de onderkant LED-verlichting die het werkblad beschijnen. Deze zone wordt compleet gemaakt met een wandkast met frigounit, een ovenunit met ingebouwde vriezer en een voorraadkast met laden in het interieur.

Het tweede meubelblok maakt een L-vorm met het andere blok en bestaat uit een wandkast met planken, een opslagkast, drie ladekasten en drie hangkasten. Het geheel is zo opgesteld dat er kleine huishoudelijke apparaten kunnen worden bewaard en het kan dienen als ontbijtzone.

Projectgegevens

Type woning: Eengezinswoning

Indeling van de keuken: L-vorm met eiland

Design: Traç Cuines

Architectuur: Dom Arquitectura

Fotografie: Jordi Anguera

Santos nieuwbrief

Schrijf u in en we houden u op de hoogte van al het nieuws over onze keukens.

Zoekt u ideeën voor uw keuken?

Error