Open keuken naar eet- en zitkamer met eiland

06 / 03 / 2017

INTRA-E Antracietgrijs /
LINE-L Poolwit

Het renovatieproject van deze vakantiewoning zoekt een intieme verbinding met de buitenkant en de omgeving van het huis, een prachtig landschap in het Levante van Almería, gebaad in de zee en het zonlicht. De helderheid en eenvoud van de vormen van het pand worden overgebracht naar het interieur, waar de keuken, eetkamer en zitkamer een grote ruimte delen. Het verblijf is het hart van de woning, een open ruimte waar de verschillende zones fysiek en visueel met elkaar communiceren voor een betere interactie tussen de bewoners.

previous arrow
next arrow
Slider

De keuken is ingericht volgens de criteria van discretie, functionaliteit, capaciteit en schoonheid. De meubelen combineren de modellen INTRA-E en LINE-L van Santos, twee greeploze ontwerpen die door hun minimalistische profiel worden opgenomen in een architectuur, gekenmerkt door het licht, de eenvoud en de afwezigheid van overbodige elementen.

Het verblijf komt tot zijn recht rondom een centraal eiland waar zich de kookzone, opslagruimte en een ruim werkoppervlak bevindt. Aan de buitenkant van het eiland bevindt zich een bar waar het ontbijt of een tussendoortje kan worden genuttigd, en een open kast voor snijplanken en glaswerk.

Achter het eiland verbindt een compositie van onderkasten en halfhoge kasten de voorraadruimte en afwaszone. Haaks daarop staat een rij kasten waar zich verschillende elektrische huishoudapparaten en kastenmodules geplaatst zijn. De afwezigheid van hangkasten, met daarbij de installatie van de afzuigkap in het plafond, zorgt voor een ononderbroken zicht en bevordert de verspreiding van het natuurlijke licht.

De integratie-oplossingen, die de door Santos ontworpen meubelen bieden, zorgen ervoor dat alles altijd uit het zicht en opgeruimd is, een belangrijke factor in de open keuken voor de rest van het huis. De antracietgrijze afwerking van het eiland en de lage meubelen biedt een interessant contrast met de rest van het interieur, dat wordt bepaald door de overheersing van de kleur wit. Dit spel van tegenstellingen helpt bij het visueel onderscheiden van de keuken, die daardoor meer dimensie krijgt en de hoofdrol opeist.

previous arrow
next arrow
Slider

De renovatie conserveert een deel van de structuur van de woning en de distributie op één verdieping, en reorganiseert deze om meer open ruimte te creëren met meer licht, comfortabel en functioneel.

Aan de buitenmuur wordt de geruwde buitenlaag, die typisch is voor deze omgeving, verwijderd en wordt er een modernere afwerking geplaatst, de kozijnen zijn exclusief van wit aluminium en worden opgenomen in het geheel.

Het gebouw is omringd door tuinen met palmbomen, een moestuin, twee terrassen en twee veranda’s. De renovatie installeert ook een zwembad en verschillende functionele ruimtes: een kleedruimte met douche, twee opslagruimtes voor strandbenodigdheden, een patio om het wasgoed op te hangen, een bergruimte voor fietsen en een garage voor twee auto’s. Een trap, die zich naast de veranda met het zwembad bevindt, leidt naar een uitkijkpunt van waar de zee te zien is.

Een van de aspecten dat de meeste invloed heeft op het interieur is, zonder twijfel, het natuurlijke licht dat overvloedig door de meerdere ramen en glazen deuren rondom het huis naar binnen stroomt.

Deze factor wordt versterkt door het gebruik van een kleurenpalet dat wordt overheerst door de kleur wit, toegepast op de muren, plafonds, deuren, kozijnen, meubels, en in de porseleinen tegels op de vloer die zich door de hele woning uitstrekken en een sensatie van ruimte, continuïteit en harmonie creëren.

  1. Project keukenDocrys
  2. Type woningEengezinswoning
  3. Indeling van de keukenL-vorm met eiland
  4. Architectuur, decoratie en vormgevingDocrys Cocinas & DC Arquitectura Interior
  5. FotografieDavid Frutos

Error