ARCHIVO

Keukens Santos open naar de woonkamer toe, organisatie en functionaliteit

19 / 05 / 2016 —

Verschillende media gespecialiseerd in decoratie en binnenhuisarchitectuur vermelden projecten van woningen waarin de keuken, uitgerust met door Santos ontworpen meubels, open zijn naar de woonkamer of naar andere ruimtes van de woning toe. In al deze gevallen zorgden de correcte keuze van het meubilair en het kleurenpalet, samen met de correcte ordening van de ruimte, voor het verkrijgen van multifunctionele en georganiseerde keukens, perfect om in te werken en om in gezelschap van te genieten.

De renovatie gepubliceerd door Cocinas y Baños en door de blog van Novytransformeert een ruimte van acht vierkante meter in de perfecte keuken voor zijn gebruikers, een koppel met twee kinderen: georganiseerd, comfortabel en uitgerust om in te werken en om met de familie van te genieten. Doordat de ruimte gedeeld wordt met de woon- en eetkamer was het hoofddoel het bereiken van een discrete en evenwichtige compositie, daarom dat men voor de meubilering koos voor het model LINE-L Zandgrijs van Santos, een ontwerp dat zich omwille van zijn minimalistisch profiel en van zijn eenvoudige vormen perfect aanpast aan de binnenhuisarchitectuur van de woning. Bovendien zorgen de door de meubels aangeboden integratieoplossingen ervoor dat alles zich steeds op zijn plek en uit het gezichtsveld bevind.

In het door het tijdschrift Mi Casa opgenomen project, transformeert een ruime en heldere ruimte zich in een praktische en veelzijdige keuken met eiland, met opbergcapaciteit en waarin men kan genieten tijdens het koken of in de vrije tijd. Voor de meubilering worden de ontwerpen KARMEL en INTRA van Santos gecombineerd, beide in afwerking Zandgrijs, die in het oog springen door hun discretie van de fronten en door hun integratie in de architectuur van het huis, een belangrijke factor voor een keuken die open is naar de andere ruimtes toe.

Caras Decoraçao analyseert een renovatie waarin de keuken visueel in twee zones gesplitst wordt, als afscheidingselement koos men voor een groot centraal eiland: hierdoor, beschikt men in één van de uiteinden van de ruimte over een zone met wandkasten, die verschillende opbergruimtes en huishoudtoestellen bevat, en in het andere uiteinde bevindt zich de woon-eetkamer. De eenvoudigheid en de reinheid van de vormen van de meubels van het ontwerp KARMEL Wit zijdemat van Santos helpen bij de creatie van een lichte en zeer heldere ruimte.

Tecnohaus analyseert twee renovaties waarin de keuken open is naar verschillende ruimtes toe. De eerste is een witte keuken met eiland waarvan de zorgvuldige indeling van zijn zones in het oog springt. De werkzone met eiland bevindt zich in een hoek en in de tegenoverliggende muur bevind zicht de zone van wandkasten met oplossingen voor opberging en organisatie. De office bevindt zich op dezelfde afstand als de afstand tussen de wandkasten en het eiland, hierdoor worden de taken van het opdienen en opruimen van de borden vergemakkelijkt. De meubilering, een combinatie van de ontwerpen LINE-L en SEDA van Santos in afwerking Sneeuwwit, draagt met zijn kleur en minimalistisch profiel bij aan het vormen van een sobere ruimte die, tegelijkertijd, warm en gezellig is.

In de tweede renovatie wensten de gebruikers een comfortabele en open keuken waarin de dagelijkse taken uitgevoerd kunnen worden. Ook al bevind de ruimte zich in een doorgangszone naar de woon-eetkamer en wasruimte toe, toch bereikt men een zeer harmonieus en functioneel resultaat. De sleutel ligt in het meubilair, een combinatie van de ontwerpen LINE-L Poolwit en PLANO Wolkgrijs van Santos die, met hun heldere fronten, samensmelten met de kleur wit van de muren, het plafond, de deuren, de kroonlijsten en stoelen, hierdoor vormt het een discrete, open en heldere sfeer.

Tecnohaus analyseert ook een keuken open naar de woon-eetkamer toe waarin de meubels van het ontwerp MINOS van Santos, met een tot een minimum beperkte greep, de fusie tussen de keuken en de andere ruimtes van de woning bevordert. Een eiland, gelegen tussen een lijn van onderkasten en de office zone, doet dienst als het zenuwcentrum van de ruimte, het bevat de zones van voorbereiding, koken en afwassen, bovendien is het uitgerust met een kleine bar voor het ontbijt en voor snelle maaltijden. Loodrecht hierop, als afscheiding tussen de keuken en de woon-eetkamer, beschikt men over een compositie van wandkasten die, met hun zwarte glanzende afwerking, een spiegeleffect creëren die de van het exterieur afkomstige lichtinval reflecteert en verveelvoudigt.

Error